Feltört több autót is Ózdon, csak azt felejtette el, hogy a térfigyelő kamerák előtt teszi ezt

Megosztás

Ezek után nem is volt túl bonyolult feladat a tettes azonosítása, szeptemberi tettét követően gyorsan le is csaptak rá a rendőrök. Külön érdekesség, hogy nem kicsi tábla jelöli a helyszínen, hogy mindent kamera rögzít.

A szeptember hatodikán hajnalban, a településen található egyik parkolóban négy autót rongált meg az elkövető. Egy sötét ruhás fickó sertepertélt a gépjárművek körül. Felmérte a helyzetet, majd akcióba is lépett. Elsőként egy nagyobb, dobozos autót környékezett meg. Majd a parkoló közepén álló két járművet vizsgálta. Betörte az egyik autó bal hátsó ablakát majd megpróbált elbújni. A térfigyelő kamera által rögzített képsorokon az is jól látszik, hogy a férfit megzavarták, egy autó kanyarodott a helyszínre.

Ezt nem sikerült észrevennie főszereplőnknek

„A kamera rendszernek a megelőzésben, a felderítésben, illetve a bizonyításban is fontos szerepe van. A minap történt városunkban egy bűncselekmény sorozat, amit a kamera rögzített. Tehát jelen esetben pontosan a bizonyítás, ami szerepet játszik. A felvételeket a rendőrség kérésére megküldtük nekik” – mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

Az ügy egyik érdekessége, hogy a férfi a „Figyelem! Kamerával megfigyelt terület!” tábla alatt törte fel az autókat. Bár ezt a sötétben biztosan nem látta. Ma a helyszínen már csak néhány üvegszilánk árulkodott az esetről, viszont a felvétel az egyenruhások nyomozását jelentősen felgyorsította és megkönnyítette, így hamar elkapták az elkövetőt.

„A szóban forgó ügyek vonatkozásában az elkövető beazonosítása megtörtént, kollégáink előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Természetesen ezután kezdeményeztük letartóztatását az Ózdi Járási Ügyészség felé. A szóban forgó bűncselekményekkel kapcsolatosan megállapítást nyert, hogy több gépjárműfeltörést, valamint több lakásbetörést követett el, így a kényszerintézkedés megalapozott volt a kapitányság részéről” – tette hozzá Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője. (Ozd.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek